Movendo Leefstijlcoaching is ontstaan in 2015. Ik heb zelf ervaren hoeveel voordelen een gezonde leefstijl kan opleveren.  Denk hierbij aan meer energie, meer zelfvertrouwen, gevoel van fitheid, minder lichamelijke ongemakken, beter slapen, betere conditie, minder stressklachten.

“Het  is vooral belangrijk om een goede balans te vinden en hierin speelt bewustwording
een grote rol”.

De afgelopen decennia kampen er veel mensen met stress. De uitval in het bedrijfsleven door stressklachten of een burn-out is ontzettend hoog. Uit ervaring weet ik wat stress met je kan doen. Ik ben mij hierin gaan verdiepen en zie het als mijn taak als leefstijlcoach om hierin iets voor anderen iets te betekenen.

Gezondheid is wat mij betreft je aller waardevolste bezit. Ik zie het als mijn missie om anderen mensen hiervan bewust te maken. Voor ik Movendo begon heb ik jarenlang ervaring opgedaan bij  afslankorganisatie Weight Watchers International. Een organisatie met een wetenschappelijk onderbouwde voedingsmethode. Het is voor mij vanzelfsprekend dat voeding een essentiele rol speelt bij de gezondheid.Ik hanteer de Nederlandse richtlijnen voor gezonde voeding.

Daarnaast ben ik ook letterlijk graag in beweging. Bij Achmea Healthcenters, Fitland, Basic-Fit en Optimal Gym Gouda ben ik actief geweest als groeps- en fitnessintructeur. Met veel plezier breng ik andere mensen ook in beweging.

Momenteel ben ik als leefstijlcoach verbonden aan de ELZHA (Eerste Lijnszorg Haaglanden). Ik werk mee aan het Healthy Heart project ondersteund door het LUMC waarbij ik mensen zowel indiviueel als in groepsverband op basis van doorverwiijzing van de POH of huisarts begeleid naar een gezonde leefstijl.

Zelf leef ik natuurlijk ook heel gezond. In mijn vrije tijd doe ik graag aan buitensporten als wielrennen en hardlopen. Ik kook graag gezond en ontspan door gitaar te spelen en te genieten van de leuke dingen van het leven. Als mens ben ik resultaatgericht, rustig, betrouwbaar en integer.  Ik heb de opleiding tot leefstijlcoach gevolgd aan de
Academie voor Leefstijl en Gezondheid.

 

WERKWIJZE

pijl_met_tekst

Ik werk zowel aan huis als op locatie middels sessies waarin we gezamenlijk naar gezonde doelen toewerken. Deze doelen zijn SMART en kunnen altijd bijgesteld worden.

De eerste bijeenkomst met intake duurt ongeveer anderhalf uur. De opeenvolgende sessies bedragen een uur. Tijdens de sessie behandelen we onderwerpen die voor jou van toepassing zijn.
Dat kan variëren van – hoe maak ik gezonde voedingskeuzes tot hoe krijg ik meer energie. Movendo leefstijlcoaching verwacht van jou een grote motivatie,  samenwerking en bereidheid om tot actie over te gaan.

 

 


 

REFERENTIES

Aanbeveling dokter Arthur van Schaik, gezondheidscentrum Gordelweg, Rotterdam (30 augustus 2016):

“We hebben als huisartsenpraktijk de mogelijkheid om patiënten direct te verwijzen naar een groep die wekelijks samen buiten traint, waarvan we weten dat de trainingen gericht zijn op beginners en mensen die lang niet aan sport hebben gedaan.

Monique Donker en Helen Kho hebben de trainingen zorgvuldig opgesteld en spelen handig in op niveauverschillen binnen de groep. Ze doen kracht- en conditietraining en gebruiken ook spelvormen in hun trainingen.

Niemand staat tijdens de training stil omdat ze niet mee kunnen komen. Ze houden rekening met de leeftijd, gezondheidssituatie en eventuele bewegingsbeperkingen van de deelnemers.  Bij hen staat de persoonlijke benadering centraal. Van patiënten krijgen we alleen maar positieve reacties over de trainingen. Ze voelen zich beter in hun vel en kijken met plezier uit naar de volgende training.

Voor de praktijk is de samenwerking met Monique en Helen een mooie aanvulling. Wij willen patiënten natuurlijk actief stimuleren om te gaan sporten. Ik vertel mijn patiënten geregeld dat het goed voor hun gezondheid zou zijn om te gaan sporten. Maar dat beweegt veel mensen er niet toe om dat ook daadwerkelijk te doen. Nu kan ik ze direct doorverwijzen naar deze groep, bestaande uit andere mensen vanuit de praktijk, die ook omwille van hun gezondheidssituatie meer moeten bewegen. Ook beginners kunnen probleemloos aansluiten.”