Movendo Leefstijlcoaching biedt ook een programma dat vooral gericht is op bewegen. Mensen met psychische- en lichamelijke klachten kunnen zich hiervoor aanmelden.

Een bekend voorbeeld zijn mensen met burn-out klachten.
Bij een burn-out is bekend dat mensen snel vermoeid zijn en weinig tot niet aan beweging toekomen. Terwijl bewezen is dat beweging juist goed is en positief effect heeft op het brein en lichaam. Maar hoe pak je dit aan? Veel mensen hebben hier hulp bij nodig.
Onder andere vanwege deze reden is Movendo Leefstijlcoaching een beweegprogramma gestart.

De deelnemer wordt door een beweegcoach individueel begeleid gedurende een periode van 12 weken. De begeleiding bestaat uit bewegen en coachgesprekken. Het programma wordt in samenspraak opgesteld en tijdens het bewegen vinden de coachgesprekken plaats.
“Bewegen is al een therapie op zich, het geeft je ruimte om het hoofd weer in balans te krijgen”.

Een gezonde leefstijl is een “way of life”. In het algemeen betekent een gezonde leefstijl; gezond en bewust eten, voldoende bewegen naar behoefte en zorgen voor ontspanning. Gezond bewegen naar behoefte betekent, dat je beweegt naar waar je lichaam om vraagt. En net zo belangrijk is bewegen om mentaal sterk te blijven.

De beweegcoach van Movendo Leefstijlcoaching is een coach in hart en nieren. Een coach die weet wat sport en bewegen voor je gezondheid kan betekenen.
Het gaat niet alleen om conditie opbouwen. Bewegen heeft nog veel meer voordelen. De beweegcoach van Movendo Leefstijlcoaching is afgestudeerd aan het CIOS en heeft daarnaast een HBO-opleiding op het gebied van hulpverlening en diverse cursussen en trainingen gevolgd. Sinds 2001 is zij werkzaam als agoog binnen de geestelijke gezondheidszorg.


Movendo betekent in beweging komen, kom jij ook in beweging?

REFERENTIES

Aanbeveling dokter Arthur van Schaik, gezondheidscentrum Gordelweg, Rotterdam (30 augustus 2016):

“We hebben als huisartsenpraktijk de mogelijkheid om patiënten direct te verwijzen naar een groep die wekelijks samen buiten traint, waarvan we weten dat de trainingen gericht zijn op beginners en mensen die lang niet aan sport hebben gedaan.

Monique Donker en Helen Kho hebben de trainingen zorgvuldig opgesteld en spelen handig in op niveauverschillen binnen de groep. Ze doen kracht- en conditietraining en gebruiken ook spelvormen in hun trainingen.

Niemand staat tijdens de training stil omdat ze niet mee kunnen komen. Ze houden rekening met de leeftijd, gezondheidssituatie en eventuele bewegingsbeperkingen van de deelnemers.  Bij hen staat de persoonlijke benadering centraal. Van patiënten krijgen we alleen maar positieve reacties over de trainingen. Ze voelen zich beter in hun vel en kijken met plezier uit naar de volgende training.

Voor de praktijk is de samenwerking met Monique en Helen een mooie aanvulling. Wij willen patiënten natuurlijk actief stimuleren om te gaan sporten. Ik vertel mijn patiënten geregeld dat het goed voor hun gezondheid zou zijn om te gaan sporten. Maar dat beweegt veel mensen er niet toe om dat ook daadwerkelijk te doen. Nu kan ik ze direct doorverwijzen naar deze groep, bestaande uit andere mensen vanuit de praktijk, die ook omwille van hun gezondheidssituatie meer moeten bewegen. Ook beginners kunnen probleemloos aansluiten.”