Leefstijlcoaching is voor iedereen die voorgoed af wil rekenen met een ongezonde leefstijl.

Wie heeft er niet eerder een poging gedaan om zijn gedrag te veranderen? Een goed voorbeeld zijn de voornemens met oud & nieuw. We willen stoppen met roken, meer gaan sporten, minder gaan snoepen, aardiger zijn tegen de mensen om ons heen of onze grenzen beter bewaken. Het lukt ons soms om ons voornemen vol te houden, maar meestal vallen we terug in het oude patroon. Leefstijlcoaching helpt bij verandering van gewoontes.

Hoe komt dat nou? Waarom lukt het ons niet om het vol te houden? En hoe kan ik het wel vol gaan houden? Dit zijn een aantal vragen die op komen wanneer wij weer terugvallen in ons oude patroon.

Het doel van Movendo Leefstijl coaching is mensen begeleiden naar een nieuwe, gezonde en gewenste leefstijl. Deze verandering van leefstijl heeft alles te maken met het veranderen van gedrag. Onder begeleiding van een coach worden mensen begeleid gedurende een bepaalde periode. Hierin wordt gewerkt aan de verandering naar een nieuwe leefstijl, nieuw gedrag dus.

Bij een ongezonde leefstijl denkt men al gauw aan overgewicht en te veel of ongezond eten.

Niets is minder waar, leefstijlcoaching biedt naast hulp bij afvallen ook hulp bij bijvoorbeeld:

  • Stoppen met roken
  • Het vergroten van het gevoel van fitheid en eigenwaarde
  • Stress- en/of burn-outklachten
  • Preventie van chronische  ziekten
  • Gezonder eten
  • Meer bewegen

time-for-a-change-897441_1280

De leefstijlcoach past de drie pijlers, bewegen, voeding en gedrag toe. Oftewel de leefstijlcoach maakt gebruik van gecombineerde leefstijlinterventies (GLI). De leefstijlcoach  beschikt over technieken om mensen aan te zetten hun gedrag te veranderen.

Het geheim van de verandering is om je energie niet te richten op het bestrijden van het oude, maar op het realiseren van het nieuwe.

De leefstijlcoach werkt  samen naar haalbare gezondheidsdoelstellingen. Stap voor stap op weg naar gezondheidswinst.

Er is geen betere tijd dan vandaag om gezonder te gaan leven.