MOVENDO LEEFSTIJLCOACHING

Movendo Leefstijlcoaching is ontstaan in 2015. Het was tijd voor een passende remedie in een welvaartmaatschappij die steeds drukker wordt en waar we als mens steeds ouder worden. De afgelopen decennia kampen er veel mensen met stress. De uitval in het bedrijfsleven door stressklachten of een burn-out is ontzettend hoog.  We worden ouder maar een groot aantal mensen niet zonder een chronische aandoening. 

Preventief inzetten op gezondheid en een gevoel van welbevinden ervaren wordt steeds belangrijker. Gezondheid is je waardevolste bezit. De leefstijlcoach zorgt ervoor dat mensen weer zelf de regie kunnen voeren over hun leefstijl en hun eigen kracht aanboren op weg naar herstel of verbetering van de gezondheid. 

“Het  is vooral belangrijk om een goede balans te vinden en hierin speelt bewustwording
een grote rol”.

WAAROM MOVENDO LEEFSTIJLCOACHING

Een gezonde leefstijl heeft veel voordelen. Denk hierbij aan meer energie, meer zelfvertrouwen, gevoel van fitheid, minder lichamelijke ongemakken, een betere weerstand, beter slapen, betere conditie en minder stressklachten. Maar ook ziektes kunnen worden voorkomen of dragelijker worden.

WIE IS MOVENDO LEEFSTIJLCOACHING

Mijn naam is Monique Donker en ik ben gestart met Movendo Leefstijlcoaching door positieve eigen ervaringen. Ik zie het als mijn missie om anderen mensen bewust te maken van de eigen gezondheid. Voor ik Movendo  Leefstijlcoaching begon heb ik jarenlang ervaring opgedaan bij  afslankorganisatie Weight Watchers International. Een organisatie met een wetenschappelijk onderbouwde voedingsmethode. Het is voor mij vanzelfsprekend dat voeding een essentiële rol speelt bij de gezondheid. Ik hanteer de Nederlandse richtlijnen voor gezonde voeding.

Daarnaast ben ik ook letterlijk graag in beweging. Bij Achmea Healthcenters, Fitland, Basic-Fit en Optimal Gym Gouda ben ik actief geweest als groeps- en fitnessintructeur. Met veel plezier breng ik andere mensen letterlijk in beweging.

Momenteel ben ik als leefstijlcoach verbonden aan de ELZHA (Eerste Lijnszorg Haaglanden). Ik heb meegewerkt aan het Healthy Heart project ondersteund door het LUMC waarbij ik mensen zowel individueel als in groepsverband op basis van doorverwijzing van de POH of huisarts begeleid naar een gezonde leefstijl.

Binnen het bedrijfsleven ben ik ook werkzaam. Als vitaliteitscoach ben ik actief voor RondomWerk. Want vitale medewerkers helpen mee aan een gezonde organisatie. 

Zelf leef ik natuurlijk ook heel gezond. In mijn vrije tijd doe ik graag aan sporten als wielrennen, hardlopen en yoga. Ik kook graag gezond en ontspan door gitaar te spelen en te genieten van de leuke dingen van het leven. Als mens ben ik resultaatgericht, rustig, betrouwbaar en integer.  Ik heb de opleiding tot leefstijlcoach gevolgd aan de
Academie voor Leefstijl en Gezondheid. 

WERKWIJZE

Ik werk zowel aan huis als op locatie middels coachingssessies waarin we gezamenlijk naar gezonde doelen toewerken. Deze doelen zijn SMART en kunnen altijd bijgesteld worden.

De eerste bijeenkomst met intake duurt ongeveer anderhalf uur. De opeenvolgende sessies bedragen een uur. Tijdens de sessie behandelen we onderwerpen die voor jou van toepassing zijn.
Dat kan variëren van – hoe maak ik gezonde voedingskeuzes tot hoe krijg ik meer energie. Movendo leefstijlcoaching verwacht van jou een grote motivatie,  samenwerking en bereidheid om tot actie over te gaan.